Használt gamer PC-k a legjobbak, ha olcsó konfigban gondolkodunk!

Ez valóban egy valós kijelentés? Igen! Több helyről is hallani olyat, hogy a gamer pc használt állapotában kevésbé strapabíró. És ezt főleg arra alapozzák, hogy valami gamer biztosankimustráltamár, így tovább adott rajta.

Ez valóban egy valós kijelentés? Igen! Több helyről is hallani olyat, hogy a gamer pc használt állapotában kevésbé strapabíró. És ezt főleg arra alapozzák, hogy valami gamer biztosankimustráltamár, így tovább adott rajta. Szerencsére ezek a pletykák vagy feltevések nagy része HAMIS. Főleg, ha találunk egy megfelelő helyet, és itt a megfelelő alatt a minőségességregondolunk, ahol biztonsággal vásárolhatunk gamer pc-t. A mai világban szerencsére rengeteg lehetőség van használt gamer pc vásárlására. Ez jó, mert nagy a választék, viszont rossz is, mert sok a kétes hátterű és minőségű cég.

 

A sok lehetőség sok információt is jelent, ami miatt könnyen elveszhet egy tapasztalatlan vásárló. Márpedig, ha ez megtörténik, tízezrekben érezhető hibát követünk el és a használt pc játékra sem lesz alkalmas.

 

Honnan tudhatom, hogy a cég, akitől vásárolni akarok kiváló árukat forgalmaz?

Összefoglaltunk néhány szempontot, amelyek segíthetnek kiszűrni azokat a cégeket, akik nem a pénzünket akarják kicsalni, és minőségi termékeket kínálnak:

-         Céghű mailcím. Egyik talán legelső ismérv, hogy saját mailcíme van az árusító cégnek és nem freemailes vagy citromailes.

-         Van-e telefonszám, és az aktív-e? Elérhetők-e, ha szükség van rájuk?

-         Van-e náluk szakmai tanácsadás? Elvégre egy laikus vásárlónak ez egy nagyon fontos szempont.

-         Garancia kapható-e? És ha igen hogyan?

-         Esetleg kipróbálhatjuk-e a használt gamer pc-t?

 

Miből lehet tudni, hogy a használt pc játékra alkalmas-e?

Arról már megbizonyosodhattunk, hogy a gamer pc használt állapotában is kifogástalanul működik. Arra viszont még nem sikerül választ találnunk, hogy mitől lesz valami gamer pc. Legjobb mutató a használt gamer pc tulajdonságai. Ha már látjuk, hogy mit tartalmaznak már meg is tudjuk állapítani, hogy a használt pc játékra alkalmas-e. Okés, de mit vegyünk figyelembe?

-         Processzor

-         Memória

-         Grafikus kártya

-         Merevlemez (lehetőleg SSD)

 

Csak gamer vehet ilyen típusú számítógépet?

Ez nem attól függ, hogy valaki már gamer-e vagy sem. Mindenképp érdemes úgy számolni, hogy nem tudhatjuk mikor jön meg a kedvünk a játékokhoz. S ha ez így lesz, már pedig így lesz, akkor érdemes erősebb gépet vásárolnunk. Arra azonban oda kell figyelni, hogy olyan használt gamer pc-t válasszunk, amelyen futnak azok a típusú játékok, amelyek érdekelnek bennünket. Ugyanis, gondoljunk csak bele, hogy másmilyen PC kell egy új Need For Speedhez, mint egy régebbihez.

 

Akár felnőtt, akár gyermek a játék mindig is egy maghatározó része lesz az életünknek. Természetesen attól, hogy néha játszunk még nem vagyunk gamer-ek, de jobb mindenre felkészülni.