Előkészületek a kerámia bevonat felvitelére

A kerámia bevonat autóra történő felvitele mindenképpen szakértői tudást igényel. A folyamat olykor akár néhány napot is igénybe vehet, az autó állapotától függően. A művelet egy sima autómosással veszi kezdetét.

A kerámia bevonat autóra történő felvitele mindenképpen szakértői tudást igényel. A folyamat olykor akár néhány napot is igénybe vehet, az autó állapotától függően.
A művelet egy sima autómosással veszi kezdetét. Ezután, speciális mosószerek és törlőkendők használatával, a jármű több órán át tartó, aprólékos tisztítása következik. A kerámia bevonat nagyon érzékeny, ezért az immár patyolattiszta autó lakkrétege különösen alapos bánásmódot igényel. Itt jön a képbe a lakktisztító gyurma. Ez eltávolítja a felületi egyenetlenséget okozó szennyeződéseket (pl. ipari szennyeződések, fáról csöpögő nedvek, festék túlfújások, kátrány, gyanta, méh piszok). Ezután a fényezés korrekció következik. Általa minden apró karcolás eltűnik az autóról. Itt még mindig nincs vége a tisztításnak, hiszen a fényezést még egyszer át kell vizsgálni, speciális lámpákkal. Közben szükséges az autót alkoholos zsíroldóval, még legalább kétszer áttörölni.
A felsorolt lépések mind a kerámia bevonat felvitelére készítik elő az autót. Csak miután mindezzel megvagyunk, akkor jöhet a különleges réteg felkenése.

Miért jó az autó kerámia?

Az autó kerámia legfontosabb tulajdonsága a megóvás. A kerámia bevonat elvégzése ajánlatos, egy vadonatúj gépjármű megvásárlása követően is, hisz ekkor és e módon a legszükségszerűbb az érték megőrzése.

Az autó kerámia legfontosabb tulajdonsága a megóvás. A kerámia bevonat elvégzése ajánlatos, egy vadonatúj gépjármű megvásárlása követően is, hisz ekkor és e módon a legszükségszerűbb az érték megőrzése. Ámde, egy használt autónak a kerámia kezelése legalább ennyire fontos, hiszen a már meglévő karcok befedése védőréteggel, meggátolja, hogy kosz kerüljön a karcokba és tovább romoljon a helyzet. Legyen szó, akár új, akár régi gépjárműről a helytelen mosási technikák következtében a leggyakoribbak a karcok keletkezése, a kerámia bevonat védelmet nyújt ez ellen, és könnyen takaríthatóvá teszi a felületet.