Lenovo X1 Carbon – hosszú távra!

A Lenovo X1 Carbon megjelenésének hírét messze földre elvitte a szél. Hogy miért? Mondom mit tud most ezt a használt laptop! Kijelző mérete elsőre kissé szokatlannak tűnhet 14.1 inch méretével.

A Lenovo X1 Carbon megjelenésének hírét messze földre elvitte a szél. Hogy miért? Mondom mit tud most ezt a használt laptop! Kijelző mérete elsőre kissé szokatlannak tűnhet 14.1 inch méretével. De ha elmondom, hogy IPS technológiát vonultat fel, nem mellesleg 2K felbontásban (2560x1440 ! ), akkor leesik az állunk. Mellesleg a képkocák összeállításában még az Intel HD4400 kezeskedik grafikus kártya lévén. A használt laptopok világában kiváló választásnak titulálják az Intel Core i5-4300U processzort, ebben ez van. Ram memóriája 8GB-ra míg belső tárhelye egy 128 GB-os SSD tárolóra rúg! És igen, ez a használt laptop érintőkijelzős is!

A legjobbat akarjuk, de nem engedhetjük meg magunknak

Szerintem nem vagyok egyedül, amikor bámulva tátott szájjal megyek egy tech üzlet előtt, ahol fél millióért van kirakva a szívem laptopja.

Sokan inkább azon töprengenek, hogy érjék el annak a teljesítményét, ezért inkább leadnak a külső minőségből. Ez azt jelenti, hogy veszünk egy fényes kijelzőjű silány minőségű műanyag borítású Lenovo laptopot. Amibe belepakolnak egy Intel Core i7 –es processzort egy elég erős videókártyával. Ennek az az óriási hátránya, hogy hiába gondoljuk játszós laptopnak, amikor a bivaly erős hardverek által termelt hőt nem tudja megfelelően levezetnie a kaszni, ezért napi 6 óra játékidővel maximum fél évet bírnak.

Én inkább a másik irányt választottam. Maradtam a minőségnél és a teljesítménynél csak nem újat, hanem egy 3 éves prémium kategóriás használt laptopot vettem fél áron. Ugyan úgy tudok rajta játszani, dolgozni. Akár hogy is gondoljátok, érdemes összehasonlítani egy használt laptoppal a mai kínálatot. Érdekes dolgok derülhetnek ki.

 

Esztétikai hibás használt laptop vásárlása

A háztartások nagyrészében már az elsődleges szórakozási technika szerepét is betölti a laptop. A laptopvásárlás lassan minden napos dolog lesz, olyan nagymértékben növekednek a hardverek számítási kapacitása.

Ebben a cikkben az esztétikailag hibás használt laptopokról beszélünk, mit miért, hol érdemes megvenni.

Vegyünk példának egy külső sérülésekkel teli lévő laptopot. Sokszor nem mindegy, hogy a sérülés milyen és hol helyezkedik el. Egyértelműen betört képernyőjű vagy letörőt sarkú laptopot nem szabad vásárolni. Egy akkora ütés az összes alkatrészre kihatással lehetett. Az esztétikai hibás általában csak arra mondják, hogy ha néhány karcolás van a tetején, vagy éppen a touch pad nagyon karcos. Használt laptopok között óriási különbségek lehetnek, természetesen körültekintően kell választani. Általában az esztétikai hibás használt laptopokat úgy adják tovább, hogy felújították a belsöjüket. Továbbá érdemes végiggondolni, hogy ha minél jobban leharcolt külsejű laptopot vásárolunk annál jobb paraméterekkel rendelkezőt kapunk ugyan annyi pénzért. Ezért kell megcélozni az aranyközéputat.

Amennyiben nem találod meg a te igényeidnek megfelelő darabot. A Laptoptrade.hu - használt laptopokkal fogalalkozó csapata készségesen áll segítségedre.

Használt laptop gyorsítása házilag

Egy átlagos magyar családban minimum egy laptop van. Esetenként azt is többen használják anya, apa és a gyerekek. Ez azt jelenti hogy akár 3 felhasználói fiókkal. Napi szinten 6-8 órát is mehet. Ilyen mértékű használat mellett nem csoda hogy belassul. A felhasználók nagyrészét nem zavarja, mert hozzászokik a 2-3 másodperces lassabb betöltéshez. Pedig egy kis odafigyeléssel gyorsan megoldható ez a probléma.

6 tip használt laptop gyorsításra:

  •          Háttérben futó szolgáltatások leállítása
  •          Automatikusan induló programok Letiltása
  •          Töredezett mentesítés
  •          Energia ellátás teljesítmény centrikus üzemmódra állítása
  •          Régebbi videó kártya esetén a Windows asztal látványelemeinek kikapcsolása
  •          Nagyobb virtuális memória állitása a rendszer meghajtón (ha SSD-n van)

Ha úgy érzed hogy nem tudsz eligazodni a sok program között kérd egy használt laptopokkal foglalkozó szakember segítségét. Merem ajánlani a laptoptrade.hu webáruház szakembereit. Készséggel, szakértelemmel szerelnek be új alkatrészeketa használt laptopodba.