Használt laptop távoli elérése távoli asztali kapcsolattal

Dell Latitude E4300 használt laptop

A Windows 10-es operációs rendszer manapság már nagyon biztonságos és elég sok külső behatolástól megvédhet. Előfordulhatnak olyan problémák, mikor nem tudunk megoldani egy feladatott vagy olyasmit akarunk állítani az operációs rendszeren belül, amihez kevés a háttértudásunk, ezért külső segítségre szorulunk. A Windows fejlesztői erre is gondoltak, így megalkották a Távoli asztal irányítására szolgáló belső programot.

A Windows távoli asztal beállítása bármely használt laptopon pofonegyszerű. Csak annyi a dolgunk, hogy a  Start menü Gépházában, a Rendszer almenüre kattintva a Távoli asztal menüben bekapcsoljuk ezt a funkciót. Majd a kívüli eléréshez a számítógép nevére lesz szükség, amit a fent említett menüpontban láthatunk. Ha jóváhagytuk, akkor bármilyen okostelefonról tabletről irányíthatjuk használt laptopunkat. Az irányításhoz az adott eszközre le kell töltenünk a Remote Desktop alkalmazást.

Én most vásároltam ezt a használt laptopot a laptopozz.hu áruházból és így használom mobilról, ha bármire szükségem van a laptopról.