Figyeljünk oda laptopunkra, tisztítsuk rendszeresen

A használt laptop tisztítását legtöbb esetben elhanyagolják, azért mert nincs meg hozzá a kellő szaktudásuk, vagy rosszabb esetben, mert feleslegesnek tartják.

A használt laptop tisztítását legtöbb esetben elhanyagolják, azért mert nincs meg hozzá a kellő szaktudásuk, vagy rosszabb esetben, mert feleslegesnek tartják. Pedig igencsak fontos, hiszen a számottevő por, kosz és szösz lerakódása hosszú távon hűtésrendszeri hibához vezethet. Eleinte ez csak a rendszer lassulást idézi elő, még szélsőséges esetekben kikapcsolódáshoz vagy, akár a hardver sérüléséhez vezethet. A laptopok takarítása a borítás leszedésével kezdődik, majd a ventilátorok és a hűtőbordák eltávolításával folytatódik. Miután kifújtuk a port a gépezetből és kicseréltük a hűtőpasztát, figyelmesen összeszereljük a gépet és kész használatra.

HP Elitebook 8470p – a nagy Ő

A HP történelme laptopalkotásban már mélyre gyökereznek és nagyon erősen. A gyártó egyben mindig is nagyon erős volt, ez pedig nem más mint a Prémium gépek. A HP Elitbook 8470p, pedig nem más mint egy használt prémium laptop. A specifikációja magáért beszél. Intel Core i5 3320M proci (gyorsaság), 8 GB ram memória (akadásmentesség), magnézium ház (biztonság), Intel HD4000 1.7GB (kitűnő képalkotás), 14.1” LED HD 1366x768 (gyönyörű megjelenítés), SRS prémium audió (kellemes hangzás). Ez felül megtalálható benne HDMI-, Mindidv-, VGA kimenet, kártyaolvasó, webcamera.

Használt laptop távoli elérése távoli asztali kapcsolattal

Dell Latitude E4300 használt laptop

A Windows 10-es operációs rendszer manapság már nagyon biztonságos és elég sok külső behatolástól megvédhet. Előfordulhatnak olyan problémák, mikor nem tudunk megoldani egy feladatott vagy olyasmit akarunk állítani az operációs rendszeren belül, amihez kevés a háttértudásunk, ezért külső segítségre szorulunk. A Windows fejlesztői erre is gondoltak, így megalkották a Távoli asztal irányítására szolgáló belső programot.

A Windows távoli asztal beállítása bármely használt laptopon pofonegyszerű. Csak annyi a dolgunk, hogy a  Start menü Gépházában, a Rendszer almenüre kattintva a Távoli asztal menüben bekapcsoljuk ezt a funkciót. Majd a kívüli eléréshez a számítógép nevére lesz szükség, amit a fent említett menüpontban láthatunk. Ha jóváhagytuk, akkor bármilyen okostelefonról tabletről irányíthatjuk használt laptopunkat. Az irányításhoz az adott eszközre le kell töltenünk a Remote Desktop alkalmazást.

Én most vásároltam ezt a használt laptopot a laptopozz.hu áruházból és így használom mobilról, ha bármire szükségem van a laptopról.

A magyarországi használt laptop piacon túlkínálat van

Egy vásárlónak mostanában könnyebb a dolga, hisz van miből válogatni. Viszont még így is el lehet rontani a vásárlást, ha a számunkra nem a megfelelő laptopot válasszuk. Sokszor hiába tudjuk a jó márkákat és a műszaki adatokat értelmezni. Mindenkinek azt ajánlom, hogy vegye a fáradságot és nézzen szét több webáruházban. Ha sikerült is a márkát és a műszaki adatokat meghatározni, hogy mi felelne meg az elvárásainknak, attól még nagyban befolyásolhatja a döntésünket az alacsonyabb ár. Néha az emberek 1-5 ezer Forintos különbséggel egy nem biztonságos használt laptopokat áruló webáruházból rendelik meg a gépet, utána pedig csak szidják magukat, hogy nem olyan minőségű terméket kaptak, amire vágytak. Továbbá nem beszélve a szupportról.

Ennek elkerülése érdekében, én azt ajánlom, hogy nézd meg mindig a webshop értékelését mit mondanak mások, akik már vásárolnak onnan ahonnan te is akarsz. Itt egy példa, hogyan tudod megnézni: https://goo.gl/maps/fxQ9Eg44RN42